Løbeguide til dig gerne vil igang med at løbe!

Find den rigtige slankekur…

Fangede jeg dig med ordet “slankekur” eller “rigtig”?

Hvis den fandtes, den rigtige slankekur – ville der hverken være problemer med overvægt, fedme eller livsstilssygdomme her i verden. Men gang på gang, så oplever jeg de sociale medier, ugeblade, magasiner osv tage fusen på rigtige mange (især kvinder) med overskrifter, der fanger og vækker appetitten for den hurtigeste vej til at opnå det ønskede vægttab.

Hvor mange gange har du måske ikke set forsiden af et magasin eller ugeblad, med en overskrift der lød lidt for godt til at være sandt, men alligevel købt bladet og slugt det hele råt eller følt dig snydt, fordi det alligevel var en fesen/tom artikel? Jeg har i hvert fald, det ligger jeg ikke skjul på, men jeg er heldigvis blevet klogere.

Jeg har fundet et udsnit af overskrifter og tilhørende undertekst, og jeg bliver simpelthen så led og ked, når jeg læser det. Hvorfor kan du læse bagefter, men her er de:

Derfor skal du sove med åbent vindue, hvis du vil tabe dig – Hvor nemt kan det være? Åbn vinduet inden du går i seng om aftenen, og lad fedtet smelte, mens du sover! Det lyder næsten for godt til at være sandt.”

“Derfor er det godt at drikke alkohol, hvis du vil tabe dig – Det lyder som verdens bedste undskyldning for liiige at snuppe et ekstra glas vin.”

“6 tricks, din badevægt vil elske – Blot ved at spise de rigtige råvarer kan du snyde dit kalorieregnskab. Se de seks tips, der får dig til at juble på badevægten.”

“Brænd 5 kilo fedt af på 50 dage – Drømmer du om at komme i bedre form, spise sundere og vinke farvel til de der irriterende 5 kilo, der bare ikke vil give slip?”

“De 3 bedste tips til en flad mave – Vi har samlet de mest simple tips til flad mave.”

Smeltet fedt, tricks, de rigtige råvarer, brænd fedt, flad mave. Alle sammen ord der fanger helt vildt. Jeg læste videre på de forskellige artikler, og fælles for dem alle var bl.a.:

  1. skær ned på sukker, hvidt brød, pasta, ris og kartofler
  2. spis mager protein og masser af grøntsager, og spar på det farlige fedt
  3. dyrk styrke- og konditionstræning
  4. få din søvn og drik masser af vand

Og med de fællestræk er der faktisk intet hokus pokus over de overstående overskrifter, men tale om en sund og aktiv livsstil, hvor der er fokus på at spise sundt og fornuftigt, men med plads til både-og, og samtidig sørge for at træne et par gange om ugen.

Ikke nok med det, så er der jo al verdens kure, der skal hjælpe os med vægttab:

  • Dukan kuren
  • 8-timers kuren
  • 5:2 kuren
  • Juice detox
  • Proteinkuren
  • Lavkarbo
  • Boost Kuren
  • LCHF-kuren
  • Paleo

Det er lige før jeg brækker mig. Undskyld mit sprog. En ting er fælles for de kure: så snart du begynder på en af dem, så vil du tabe dig, fordi du automatisk vil være i kalorie underskud ift. din tidligere kost. Spørgsmålet er bare, hvor lang tid kan du holde kuren før du falder i og falder tilbage til de gamle vaner? Medmindre du selvfølgelig kan se dig selv blive ved i mere end 3 måneder, så tror jeg på, at du har fundet din livsstil. Men en kur er i min optik bare ikke vejen frem for de fleste.

Jeg skal bestemt ikke spille hellig. Jeg har selv prøvet suppe-kuren, levet 100% strict Paleo og også været på juice detox. Jeg har udsat min krop for lidt af hvert, men det der har virket aller bedst for mig har været at spise en helt almindelig, sund kost, med fokus er på at få masser af grøntsager, kød/fisk/fjerkræ, havregryn, mælkeprodukter, æg, fuldkorns produkter, og selvfølgelig med plads til lidt sødt eller alkohol, hvis jeg har lyst. Og at træne det jeg bedst kan lide!

Mit største ønske, både for mine klienter men også for jer der læser med og som gerne vil opnå et vægttab eller ændre livsstil, er blot IKKE at lade jer narre af de her overskrifter. Forhold jer kritisk til overskrifter, der fanger med et budskab, du med det første tænker, at det er for godt til at være sandt. For der findes ingen lynkur, ingen mirakelkur eller tricks der får det hele til at gå lidt hurtigere. Det handler om at ændre dine vaner, finde ud af, hvad der gør at du spiser en ekstra portion frokost eller aftensmad, hvorfor du snacker slik, kage, chips, nødder osv i løbet af dagen, og hvorfor du ikke kan komme af sted til træning.

Hvis du finder ud af, hvad og begynder at arbejde med dig selv og dine målsætninger for der, hvor du gerne vil hen, så er du på rette vej. Så kan al verdens kure, og artikler om hvordan du får “fedtet til at smelte” godt pakke helt væk. For så tror jeg, du har fundet ud af, hvad der virker for dig uden at gå på kompromis med en livsstil, du ikke kan holde.

Dog skal det lige siges, at der heldigvis er artikler om gode råd til træning, øvelser og kost i diverse magasiner og ugeblade – der er bare i min optik en stor del, der er for misvisende og som ikke guider dig den rigtige vej.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Løbeguide til dig gerne vil igang med at løbe!