Sunde gulerods boller lavet på 5 ingredienser!
Elsker du også duften af hjemmebagt? At nyde en lun bolle med smør? Det gør jeg, eller smøret har jeg sjældent herhejmme, men jeg kan godt lide at bage boller og brød selv, og duften der spreder sig i det lille hjem 🙂 Dog hører jeg tit andre sige det er for besværligt og tager al for lang tid at bage – især hvis det skal være sundt og uden alt for meget tilsat sukker og hvede. Så kommer her et af mine bedst tip til bagning: stenalderbrød blandinger eller Finax blandinger (læs mere her.)!
De her 8 super lækre og sunde gulerods boller er nemlig kun lavet på:
- En halv stenalderbrød blanding (250 gr.)
- 3 æg
- 1 revet gulerod
- 0,5 dl glutenfri havregryn
- 1 tsk bagepulver
Æggene piskes, guleroden rives fint og herefter skal alt blandes godt sammen. Du kan tilsætte de krydderier du vil, fx lidt salt, gurkemeje eller kanel. Form som boller eller put i muffins forme. De skal have ca 20 min i ovnen ved 200 grader. Men hold øje med dem, de er færdige når de får en gylden farve!
Nemmere og sundere bliver det vist ikke 😉 Hvad er dit bedste bagetip? Ps. Så du opskriften på mine lækre Quinoa muffins – ellers tryk her.
Hej Line,
Nu spørger jeg måske dumt, men med så mange kalorier der er i stenalderbrødsblandingen, så må én bolle også indholde forholdsvis mange, Kan det ikke gøre så ens vægttab er lidt længere undervejs? – ja, jeg er lidt kalorieforskrækket
Mvh Clara 🙂